Video en foto’s tonen behuizing 4,7-inch iPhone 6

Naarmate de release datum van de iPhone 6 dichterbij komt des te meer onderdelen er uitlekken. Zo zien we vandaag weer nieuwe foto’s en een video van de 4,7-inch iPhone 6 behuizing. Dit keer gaat het dus om de achterkant van de iPhone 6, op dit nieuwe materiaal is een geassembleerde achterkant te zien. Alleen het moederbord, verschillende chips en de batterij ontbreken op deze foto’s nog.

De foto’s en video komen van het in Moskou gevestigde Feld & Folk welke weer goede contacten hebben met personen in de fabrieken waar verschillende Apple onderdelen worden gemaakt. De foto’s zijn vervolgens gestuurd naar MacRumors.

iPhone 6 achterkant
De onderdelen op de foto’s zijn zo goed als klaar voor assemblage. De openingen voor de Lightning-aansluiting en koptelefoon zijn ook al te zien op de foto’s. De plek waar het Apple-logo komt is al uitgefreesd dit is best opvallend te noemen, op de huidige iPhone’s is het logo namelijk later op de achterkant geplakt. Volgens Feld & Folk zou dit te maken hebben met de NFC-technologie, maar verder zijn hier geen bewijzen voor gevonden dus dit moeten we nog even afwachten. Iets wat meer voor de hand ligt is dat er een duurzamer logo op de achterkant van de iPhone komt, iets wat ook met de iPad is gedaan.

iPhone 6 achterkant
MacRumors kreeg van een andere bron nog foto’s waarop ook de achterkant van de iPhone 6 zichtbaar is maar daarop is goed te zien dat de kleur zwart een stuk donkerder is dan het spacegrijs waarin de iPhone’s en iPad’s nu geleverd worden. Ook is te zien dat de behuizing van de iPhone 6 een stuk dunner is dan de iPhone 5s, het enige nadeel hieraan is dat de batterijduur minder zal worden. Apple lost dit op door in de iPhone 6 een accu te bouwen met een capaciteit van 1800 mAh bij de 4,7-inch iPhone 6 en de 5,5-inch iPhone krijgt een 2500 mAh accu. Dit zijn accu’s met meer capaciteit dan wat we tot nu toe gewend waren maar doordat de schermen groter zijn en de iPhone 6 meer energie-verbruikende features zal krijgen merken we niets van de accu’s met een grotere capaciteit. De accuduur zal gelijk blijven als de accuduur van de iPhone 5s.

De iPhone 6 zal in september in de winkels komen te liggen voor een prijs welke ongeveer €100 meer zal zijn dan die van de iPhone 5s toen deze uitkwam. Maar hier krijg je wel een grotere iPhone voor met een snellere processor en een betere camera en nog tal van nieuwe features.