iPhone 6 krijgt trilfunctie in het display

Apple zal het display van de iPhone 6 van een trilfunctie voorzien, dit wordt ook wel een haptische feedback-technologie genoemd. Het komt erop neer dat als je het display van de iPhone 6 aanraakt om een app te openen je dan een lichte trilling voelt. Je voelt dus dat er iets gebeurt bij het aanraken van het display, om dit mogelijk te maken zal Apple een haptische feedback-motor moeten inbouwen.

haptische feedback-technologie De trilmotor zal twee tot driemaal meer gaan kosten dan de huidige trilmotor welke in de iPhone 5s zit, deze kost 60 dollarcent. Het patent voor de haptische feedback heeft Apple al in 2009 aangevraagd. Apple heeft tot op heden nog niets gedaan met deze technologie, de trilmotor wordt nu alleen nog gebruikt als de iPhone op stil gezet wordt of als je gebeld wordt.

De triltechnologie welke Apple nu wil gaan gebruiken is vooral erg handig voor slechtzienden die door de vibratie meteen weten dat ze op een app of link hebben geklikt. Ook voor de gewone gebruikers kan de trilling erg handig zijn aangezien je nu niet altijd meteen in de gaten hebt dat je op een link of app hebt geklikt en met de triltechnologie voel je dit meteen.

Zo langzamerhand komen er dus steeds meer details naar buiten over de nieuwe iPhone welke in september in de winkels zou moeten liggen. Zo lazen we eerder al dat er twee modellen van de iPhone 6 uitkomen een 4,7-inch en een 5,5-inch. Ook zal de nieuwe iPhone een A8-processor krijgen en een betere camera welke weer scherpere foto’s zal maken dan dat we al gewend waren van Apple, er is ook al gesproken over dat er NFC ingebouwd wordt en de nieuwe smartphone van Apple zou waterdicht zijn. We gaan het allemaal zien zodra de nieuwe iPhone aangekondigd wordt door Apple want dat is nog steeds niet gebeurt.

Als Apple zijn nieuwe paradepaardje in de winkels heeft liggen zal ook het nieuwe iOS 8 uitkomen.