Release datum iPhone 6 op 19 september

Het gaat er toch echt op lijken dat de release datum van de iPhone 6 op 19 september 2014 zal zijn, eerder noemde Deutsche Telekom al 19 september als release datum en nu komt ook de Chinese website Tencent met deze datum. Deze datum ligt wel in de lijn met eerdere iPhone-lanceringen de iPhone 5 verscheen op 21 september en de iPhone 5s op 20 september. In beide gevallen was het een vrijdag, ook 19 september valt dit jaar op een vrijdag.

Het zou gaan om de iPhone 6 met het 4,7-inch display en een capaciteit van 32GB en 64GB. De prijs zal rond de $850 en $1000 liggen, een prijs die wel een stuk hoger ligt dan de prijs van de iPhone 5s en er zou geen 16GB uitvoering uitgebracht gaan worden.

De speculaties over de iPhone 6 zijn in volle gang eerder deze week beweerde Bloomberg al dat zowel het 4,7-ich model als het 5,5-inch model gelijk in de winkels komt te liggen terwijl er eerder sprake zou zijn dat de grotere versie later dit jaar gelanceerd zou worden, er zouden namelijk problemen zijn met de productie van de ‘phablet’ dit zou komen door de scherm- en batterijtechnologie.

Vandaag kwam ook naar buiten dat de 5,5-inch uitvoering zal worden uitgerust met beeldstabilisatie de kleine iPhone zou dit niet krijgen. Verder is de behuizing een stuk dunner, de camera is verbeterd en de processor is weer sneller.