De 5,5-inch iPhone 6 krijgt beeldstabilisator

De 5,5-inch iPhone 6 krijgt een beeldstabilisator waarmee het mogelijk is om scherpere foto’s en stabielere video’s te maken. Voor zover bekend krijgt alleen de 5,5-inch uitvoering de beeldstabilisator, de 4,7-inch uitvoering moet het dus zonder doen. Dit heeft analist Ming-Chi Kuo van KGI Securities bekend gemaakt. De 4,7-inch iPhone 6 zal onderdelen krijgen welke ook al in de iPhone 5s zitten.

De optische beeldstabilisator zorgt ervoor dat het beeld van je smartphone recht wordt gehouden, hierdoor zie je geen trillingen meer in het camerabeeld. De foto’s die je maakt zullen scherper en stabieler zijn maar er zijn nog meer voordelen. De iPhone met beeldstabilisator zal minder stroom verbruiken en de camera kan sneller scherp stellen.

De huidige iPhones houden het camerabeeld door middel van software stabiel, maar met de beeldstabilisator zullen de foto’s er weer een stuk beter uit gaan zien.

KGI laat verder weten dat de twee verschillende formaten iPhones niet alleen qua schermgrootte verschillen, maar ook qua onderdelen verschillen de 4,7-ich en de 5,5-inch iPhone van elkaar, dus ook de functionaliteiten zijn niet gelijk.

Overigens is Ming-Chi Kuo een betrouwbare analist eerder wist hij al te voorspellen dat de iPhone 5s een vingerafdrukscanner zou krijgen en dat er gekleurde iPod touch-modellen op de markt zouden komen.

De release datum van de iPhone 6 is nog steeds in september gepland, Duitsland zal de nieuwe iPhone een week eerder mogen verwelkomen dan wij in Nederland. Zodra de nieuwe smartphone van Apple gelanceerd wordt zal deze eerst alleen in de Apple Store verkrijgbaar zijn, even daarna is deze telefoon ook bij de telecomproviders te bestellen.

De nieuwe iPhone zal in ieder geval een groter display krijgen welke is gemaakt van saffier, een snellere processor en een betere camera. De prijs van deze iPhone begint bij €749 voor het 16GB model.