iPhone 6 mogelijk van Liquidmetal gemaakt

Het contract welke Apple heeft met het bedrijf Liquidmetal is verlengd, hierdoor zou Apple het gelijknamige materiaal kunnen gebruiken in de iPhone 6 en de nieuwe iPad’s. Dit is naar buiten gekomen door documenten welke zijn ingediend bij de Amerikaanse toezichthouder SEC. De exclusieve samenwerking tussen Liquidmetal en Apple is verlengd tot februari 2015.

Doordat Apple de exclusieve rechten heeft kan Apple zich met de iPhone 6 onderscheiden van zijn concurrenten. Of het Liquidmetal ook daadwerkelijk verwerkt gaat worden in de iPhone 6 dat is nog niet duidelijk, tot nu toe is het materiaal alleen gebruikt in het pinnetje waarmee het simkaartklepje geopend kan worden.

Liquidmetal is krasbestendiger en steviger dan andere metaalsoorten en uit verschillende geruchten en patentaanvragen blijkt dat Apple het materiaal breder gaat inzetten in zijn producten. Apple zou Liquidmetal willen gaan gebruiken in de Homeknop die geregeld stuk gaat en in de touchsensoren die hierdoor gevoeliger worden. Liquidmetal is een legering die eenvoudig in moeilijke vormen te produceren is. Verder is het erg sterk en licht, het zou daarom goed materiaal zijn om de behuizing van de iPhone 6 mee te maken. De iPhone 6 zou daardoor erg dun kunnen worden.