Apple begint met verschepen saffieren schermen voor iPhone 6

Apple is begonnen met het verschepen van de saffieren schermen voor de iPhone 6, dit weet de doorgaans goed ingelichte website 9to5mac te melden op basis van UBS Research. Volgens dit analistenbureau zouden er indicaties zijn dat de productie van saffieren schermen voor Apple vorige maand van start zijn gegaan in een fabriek in Arizona. Er zouden ook kleine hoeveelheden zijn verscheept naar fabrieken in China daar zal de iPhone 6 in elkaar worden gezet, deze hoeveelheden zouden goed zijn voor ruim honderdduizend schermen volgens analist Matt Margolis niet aangesloten bij UBS.

Apple heeft GT Advanced Technologies de opdracht gegeven om de schermen te produceren in een fabriek in Arizona.

Dat Apple de iPhone 6 zal uitrusten met een scherm van saffier dat werd al eerder bekend, dit materiaal is al vaker gebruikt voor bijvoorbeeld cameralenzen het materiaal is krasbestendiger dan de huidige schermen.

De iPhone 6 met het 4,7-inch scherm zal in september verkocht gaan worden, de variant met het 5,5-inch scherm zal zoals het er nu naar uitziet in 2015 in de winkels komen te liggen.