Productie 4,7-inch scherm iPhone 6 begint in mei

De productie van de 4,7-inch schermen voor de iPhone 6 zal in mei gaan beginnen volgens Reuters. De iPhone 6 met het 5,5-inch scherm schijnt te worden uitgesteld.

Apple’s toeleverancier Japan Display begint in mei met de massaproductie, Sharp en LG Display zullen in juni gaan starten met de productie van de schermen.
De schermen worden in-cell touchscreens, dit houdt in dat het aanraakgevoelige paneel veel platter kan worden gemaakt, eerder werd dit al toegepast bij de iPhone 5.

De nieuwe iPhones worden een stuk groter dan de huidige modellen welke een 4-inch display hebben, de reden dat de productie van de 5,5-inch schermen is vertraagd is dat er productieproblemen zijn met de in-cell technologie, nu deze in massaproductie gefabriceerd moeten worden.

Apple zou er ook voor kunnen kiezen om op de oude techniek (thin film) terug te vallen, maar hier zullen de kopers minder blij van worden.

Afgelopen week wist de Japanse krant Nikkei nog te melden dat beide modellen van de iPhone 6 in september in de winkel zouden liggen.