iPhone 6 met 5,5-inch display pas volgend jaar te koop

De iPhone 6 met het 5,5-inch display zal pas volgend jaar op de markt komen en niet zoals eerder de bedoeling was gelijk met de het 4,7-inch model dat in de herfst dit jaar te koop zal zijn, dit weet het Taiwenese Industrial and Commercial Times te melden. De reden dat de iPhone 6 met het 5,5-inch display is vertraagd zou zijn dat Apple geen geschikte accu voor deze dunne iPhone zou kunnen vinden. De accu zou 2 millimeter of dunner moeten zijn om te passen in de nieuwe en grotere iPhone.

De iPhone 6 met het 4,7-inch display zal wel gewoon in de herfst van 2014 verschijnen, beide toestellen zullen een groter scherm, de A8-chip een vingerafdrukscanner en een verbeterde camera met optische beeldstabilisatie krijgen. Ook zullen de nieuwe iPhone’s een stuk dunner worden dan de huidige iPhone’s.

Volgens marktanalist Peter Misek zal de iPhone 6, 100 dollar duurder zijn tijdens de introductie dan dat de iPhone 5s kost.