iPhone Air concept video’s

Vandaag zijn er weer enkele concepten van de iPhone 6 opgedoken, deze nieuwe iPhone is dan ook een grote inspiratiebron voor ontwerpers. Er zijn heel wat concepten voorbij gekomen, vandaag was er een concept welke geïnspireerd is door de iPad Air, dit concept wordt dan ook de iPhone Air genoemd en is gemaakt door Sam Beckett.

Zelf zegt hij het volgende over de benaming iPhone Air:

Ik heb het toestel iPhone Air genoemd omdat Apple heeft laten zien dat de iPhone volwassen genoeg is voor twee versies (5S en 5C) en ik van mening ben dat een nog duidelijker onderscheid, zoals de iPad mini en Air positief is voor de twee productlijnen.

Ondanks dat de iPhone 6 een 4,7-inch display krijgt met een resolutie van 1920 bij 1080 pixels, ook wel bekend als Full HD, lijkt het concept erg veel op de iPhone 5s. Het display heeft een hogere pixeldichtheid: 486 ppi in plaats van 326 ppi van de iPhone 5s.

De iPhone Air zou ook dunner worden volgens dit concept, het toestel zal negen procent dunner worden dan de iPhone 5s en daarmee 7 mm dik worden.