iPhone 6 release datum in september

De iPhone 6 release datum zal niet in juni zijn maar in september, de nieuwe iPhone zal dan wereldwijd uit gaan komen. Dit weet de Japanse krant Nikkei te melden op basis van anonieme bronnen. Nikkei had het vorig jaar ook goed toen ze wisten te melden wanneer de iPhone 5s uit zou gaan komen.

De krant weet dat de producenten van de vingerafdrukscanners, lcd-schermen en de chips inmiddels de productie aan het opvoeren zijn zodat de iPhone 6 in september verkocht kan gaan worden. De afgelopen dagen ging het gerucht dat de iPhone 6 al in juni tijdens de jaarlijkse WWDC-conferentie gepresenteerd zou worden maar dit blijkt dus niet waar te zijn.

Ook weet de krant dat de iPhone 6 er in twee uitvoeringen gaat komen één met een scherm van 4,7 inch en één met een scherm van 5,5 inch. Deze berichten zagen we al eerder voorbij komen, dus dit wordt steeds aannemelijker. Het display is dus een stuk groter dan het 4-inch scherm van de iPhone 5s en ook de schermresolutie zal “significant hoger” worden (voorheen 1136 bij 640 pixels). De verwachting is dat de resolutie 1080p zal zijn dit is gelijk aan de topmodellen van Samsung en LG.