iPhone 6 ontwerp geïnspireerd op iPhone 5c en iPod nano

Apple zou in het najaar van 2014 met twee modellen van de iPhone 6 op de markt komen, dit is inmiddels al geen geheim meer, ook over de schermgrootte en specificaties is al heel veel geschreven. Vandaag komt daar het bericht bij dat de iPhone 6 qua design een mix wordt van de iPhone 5c en de iPod nano, dit weet de betrouwbare Japanse blog Macatokara te melden.

Het zou gaan om twee modellen met de volgende afmetingen 4,7-inch en 5,7-inch zoals ook al eerder vermeld. Het is niet zo dat we er nu ook vanuit kunnen gaan dat de iPhone 6 ook een plastic behuizing zal gaan krijgen. De iPhone 6 zou met slechts 7 millimeter een halve millimeter dunner zijn dan de iPad Air. Het grotere model zou geen vervanger worden voor de 5c, ondanks dat de Wall Street Journal eerder meldde dat Apple dat wel van plan is.

De bron weet tot in details te beschrijven hoe de iPhone 6 eruit zou komen te zien, de vorm van de volume- en mute-knop(pen) van de iPhone 5c zouden een grote inspiratiebron zijn voor het design van de nieuwe iPhone evenals de afgeronde hoeken. De onderkant van het toestel zou wat weg hebben van de iPhone 5s. De camera van de iPhone 6 zou veel op die van de iPod nano gaan lijken, de camera zou iets uitsteken dit is gedaan om de dikte van het toestel beperkt te houden.

Macotakara had het eerder goed toen deze voorspelde dat Apple in 2013 met een iPhone in meerdere kleuren op de markt zou gaan komen. Verder wisten zij te melden dat de iPhone 5s met een dubbele LED-fliter uitgerust zou worden, wat dus ook het geval is.