iPhone 6 display gemaakt van saffier

Zoals wij eerder al bekend maakte zal de iPhone 6 met een display van saffier uitgerust worden, zo melden bronnen die prototypes hebben gezien tegenover de South China Morning Post. De iPhone 6 zal in twee uitvoeringen op de markt komen, één met een 4,7-inch en één met een 5,5-inch display, verder zal de iPhone 6 geen randen om het display krijgen.

Ook beweren bronnen dat de iPhone 6 een betere front-camera zal krijgen, aangezien de front-camera steeds vaker gebruikt wordt om selfies te maken. De selfie is enorm populair geworden, zelfs zo populair dat Van Dale het woord selfie vorig jaar uitriep tot het woord van het jaar. De front-camera zal worden gemaakt door Sony.

Eerder kwamen er al geruchten voorbij over een groter display voor de iPhone 6, nu deze geruchten zich blijven herhalen en van verschillende bronnen afkomstig zijn kunnen we er van uitgaan dat we deze geruchten kunnen geloven. Een display gemaakt van saffier brengt grote voordelen met zich mee aangezien saffier bijna net zo hard is als diamant is het scherm ineens een stuk minder schade gevoelig. Saffierglas is overigens al gebruikt door Apple, de lens van de camera van de huidige iPhone is namelijk gemaakt van saffier.

In de video hieronder is te zien hoe hard saffier is.