Saffierglas en zonnecellen in iPhone 6

Apple heeft in het Amerikaanse Arizona een fabriek laten bouwen met een oppervlakte van 120.000 vierkante meter, Tim Cook heeft laten weten dat er in deze fabriek saffierglas gemaakt gaat worden voor de iPhone 6.
Inmiddels is er ook bekend dat de iPhone 6 accu opgeladen zou kunnen worden door middel van zonnecellen. Het is dus straks met de iPhone 6 mogelijk om de accu op te laden zonder dat er een stopcontact in de buurt is. Apple werkt met GT Advanced Technologies samen, dit bedrijf is erin geslaagd om de kosten van 13 tot 18 dollar naar 3 tot 5 dollar omlaag te brengen. GT Advanced Technologies heeft een deal van $578 miljoen gesloten met Apple.

Het saffierglas kan daarmee dus concurreren met Gorilla Glass waarmee de iPhones nu nog gemaakt worden en 3 dollar per stuk kosten. Apple wil nog niet eens zo zeer om de kosten overstappen op saffierglas maar meer omdat er ‘cool stuff’ in verborgen kan worden. Je kunt hierbij denken aan Touch ID-sensoren die het hele scherm bedekken, maar het meest opmerkelijke zijn toch wel de zonnecellen die in het glas verwerkt kunnen worden.

Er zijn inmiddels al 100 prototype’s van de iPhones met het nieuwe glas geproduceerd.